You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Alosacia plant

€ 80

Alocasia's zijn opvallende kamerplanten met grote, sierlijke bladeren die een tropische uitstraling geven aan elk interieur. Ze vragen wat extra zorg, maar met de juiste aandacht kunt u lang genieten van hun prachtige verschijning. Ideaal voor plantenliefhebbers die op zoek zijn naar een eyecatcher in huis!

Alocasia's zijn prachtige planten die een beetje extra aandacht nodig hebben om goed te groeien. Hier zijn enkele verzorgingstips:


1. **Licht**: Ze houden van helder, indirect licht. Direct zonlicht kan hun bladeren verbranden, dus een plek met gefilterd licht is ideaal.


2. **Temperatuur**: Ze gedijen goed bij warme temperaturen, tussen 18°C en 26°C. Ze kunnen niet goed tegen kou, dus vermijd tochtige of koude plekken.


3. **Vochtigheid**: Alocasia's hebben hoge luchtvochtigheid nodig. Het is een goed idee om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen door een luchtbevochtiger te gebruiken of de pot op een schotel met water en kiezelstenen te zetten.


4. **Water geven**: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet doorweekt. Laat de bovenste centimeter van de grond opdrogen voordat je weer water geeft. Vermijd wateroverlast, omdat dit kan leiden tot wortelrot.


5. **Grond**: Gebruik goed doorlatende potgrond. Een mengsel voor kamerplanten met extra perliet of vermiculiet kan goed werken.


6. **Voeding**: Geef de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) om de twee weken vloeibare plantenvoeding. In de herfst en winter kunt u de voeding verminderen of helemaal stoppen.


7. **Snoeien**: Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden en de groei van nieuwe bladeren te stimuleren.


8. **Verpotten**: Verpot de plant om de 1-2 jaar of wanneer je merkt dat de wortels de pot beginnen te verdringen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je jouw Alocasia gezond en gelukkig houden!

Prijs is inclusief pot zoals op foto €79,99 !


Kleur:
Voeg een kaartje toe:
Prijs:

Share
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit produkt.

Geef een beoordeling

Score


Wij leveren volledig gratis in regio Genk!         

Aanbevolen stukken